Historie

BlåmansLøpene kom på terminlisten høsten 2010.

Løpsglade Varegg-gutter har gjennom alle tider vært kry av mulighetene for kondisjonstrening  i terrenget som er lett å nå fra klubbhuset, Badstuen.  Den første utgaven av klubbhuset til Varegg var en brakke som tyskerne bygget på Blåmanen under 2. Verdenskrig. Ivrige Vareggmedlemmer flyttet brakken fra Blåmanen til Muleskogen tidlig på femtitallet. Siden den gang har de treningsivrige i «Hødden» hatt et fast utgangspunkt for fysisk fostring og en historisk knytning til Blåmanen.

De tre løypene til Blåmanen gir alle en variert løpsopplevelse. Gjengen som har valgt traseene, ønsker å vise frem treningsløyper de sjøl trives i etter ti-år med trening på Tarlebø- og Fløyensiden av Blåmanen. Her er det veivalg som bringer deg utenfor allfarvei. Stier gjennom fredelig skogsterreng leder deg oppover i terrenget på et behagelig vis.
 
Varegg har, i tillegg til "Stoltzekleiven Opp", flere fine fjell-løp, blant dem "Jansens Jaktstart" (siden 2002) og "Fløyenløpet" (siden 2008). Tilbakemeldingene fra deltakerne på disse løpene har inspirert oss til å by frem flere løyper av samme fine sorten. Målet for alle arrangementene er at gladløpere skal få møte andre gladløpere. Stemningen før start og etter målgang skal balanseres lekent fra spent til begeistret. Løypene skal være prima både for den som liker å ta seg litt tid, og for den som foretrekker å presse på. Vi har tro på at det gjør godt å komme seg ut i terrenget, og luften på Blåmanen er alltid frisk.

Velkommen!